DEKKSKIFT I ALTA HJEM HOS DEG

Er det på tide å bytte hjul på bilen?

Vi skifter hjulene dine hjem hos deg raskt og enkelt mens du nyter en varm kopp kaffe. Vi utvider våre åpningstider i sesonger hvor det er aktuelt å bytte hjul slik at du kan være sikker på at du kjører med hjul etter forholdene. Ønsker du å gjøre hjulskiftet selv finner du vår trinnvise guide nedenfor.

dekkskift service

Service Pris

Dekkskift

Pris 650 kr

Komplett bilvask + Dekkskift

Pris 1400 kr

Utvendig Bilvask + Dekkskift

Pris 1100 kr
DEKKSKIFT I ALTA

Slik skifter du hjul selv

Husk at du kan slipper med å skifte dekk selv for kun 499 kr. Alta mobile bilvask tilbyr profesjonelt hjulskifte/dekkskift hjem hos deg.

Verktøy du trenger for å skifte dekk:
• Jack
• Hjulnøkkel
• Momentnøkkel
• Dekktrykkmåler

Fremgangsmåte:
• Sørg for at bilen står på et fast og jevnt underlag
• Finn bilens løftepunkter, er du i tvil kan du sjekke bilens bruksanvisning
• Sjekk dekkene du må bruke for å oppfylle lovkrav.
• Så du er klar!

Steg for steg guide

01

Oversikt

Et godt tips er å finne frem alt av verktøy og et par gode hansker og kritt.
På denne måten sikrer du deg oversikt og er riktig kledd for å få dekkskiftet ditt.

02

Sikkerhet

Det er viktig for din egen sikkerhet men også andres sikkerhet at bilen står på et plant underlag. Du kan med fordel sette bilen i gir og sette på parkeringsbremsen, så du kan være sikker på at den holder.

03

Fjern hjulet

Start med å løsne alle boltene på hjulet du vil bytte. Når du er ferdig, kan du plassere jekken skikkelig under bilen. På de fleste biler er det hakk/merker i rammen under bilen der jekken skal plasseres. Nå kan du løfte bilen og fjerne boltene helt, deretter hjulet.

04

Riktig påføring

Et godt tips er at når du har tatt av hjulet, markerer du hvor hjulet har sittet. Du kan f.eks. skriv “HF” for høyre forhjul eller “HB” for høyre bakhjul. Det er viktig at du legger på hjulene riktig.Hjulene skal plasseres på samme side av bilen når de monteres igjen. Hvis dette ikke er tilfelle, anbefaler vi på det sterkeste at du lar hjulene spores på et verksted.

05

Gode tips før påføring av hjul

Finn de riktige dekkene for de forskjellige hjulene. Vi anbefaler at du fjerner smuss fra boltene og fra monteringsstedet. Bruk en stiv børste, har du ikke en kan du bruke en oppvaskbørste. Vi anbefaler også at du gir boltene litt fett før du skru dem på igjen. Dette gjør hjulet lettere å få av neste gang.

06

Sett på hjulet

Når hjulet er montert, kan du skru inn hjulboltene med fingrene før du senker bilen med jekken. Nå kan du senke bilen, huske og kryssstramme boltene etterpå. Dette betyr at du strammer til hjulbolter som sitter rett overfor hverandre, ikke ved siden av hverandre. Stram dem etter 2 ganger, men bruk momentnøkkel slik at de ikke overspenner.

07

Dekktrykk

Når hjulene er montert, sjekk dekktrykket. Her må du bruke en dekktrykkmåler som kan kjøpes i de fleste bilforretninger. Riktig dekktrykk er forskjellig fra bil til bil. Du finner den enten i hanskerommet, i dørkantene eller i tanklokket. Du kan også se det i bilens bruksanvisning.

08

Dobbeltsjekk

Når du har kjørt ca. 100 km, så sjekk at alle boltene fortsatt er strammet som de skal. Hvis en av boltene er løs, stram til.

Når må jeg bytte dekk i Troms og Finnmark ?

I de to nordligste fylkene kan du kjøre med piggdekk fra 16. oktober til 30. april. Dersom føret krever det, er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting utenom disse datoene. I resten av Norge er det kun lov å kjøre med piggdekk mellom 1. november og første mandag etter påske. Det betyr med andre ord at den eksakte fristen varierer fra år til år på våren. Bruker du piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul. Piggfrie vinterdekk kan du bruke hele året.

Betalingsalternativer

Hos Alta mobile bilvask kan du selvsagt betale med kort, vipps, faktura, Vi har også en finansieringsløsning om du ønsker å utsette betalingen eller delbetale gjennom klarna.

Online Time bestilling

Ta en titt på våre tjenester for å finne alternativet eller alternativene som passer best til dine behov. Deretter, kan du enkelt booke en time på vår booking system eller ring oss for å planlegge en supervask eller polering til å delta i en virkelig effektiv og allsidig bil rengjøring.

Har du behov for hjemmerengjøring?

Noe du lurer på? Trenger du hjelp med en av våre tjenester?